
Voor de verjaardag van mijn man besloot ik de keuken in te gaan om taart te maken. Door wat te speuren op het internet en beetje eigen creativiteit, kwam deze heerlijke vanille yoghurt taart met een topping van blauwe bessen tot stand. De mensen die op bezoek kwamen vonden hem heerlijk. Verfrissend en goed van smaak, vooral de combinatie van vanille en blauwe bessen. Hieronder deel ik het recept met jullie.
Recept: Vanille Yoghurt taart met blauwe bessen
Ingrediënten
Bodem
175 gram amandelmeel
1 ei
30 gram olijfolie
1 etl honing
Olijfolie (voor het in vetten van de springvorm)
Yoghurt bovenlaag
500 gram plantaardige vanille yoghurt (Alpro)
250 ml Alpo Cruisine Soya Light
5 Gelatine blaadjes
Topping
1 klein doosje (verse) blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten voor de taart bodem goed door elkaar, en maak van het deeg een bal. Vet de springvorm goed in met olijfolie. Verdeel het deeg goed over de springvorm. Bak de taart bodem in 15 minuten in de oven gaar. Laat de bodem voordelig afkoelen, desnoods even in de koelkast. Week de gelatine blaadjes in een kom met koud water voor circa 5 minuten. Meng de vanille yoghurt met de Alpro Cruisine Light goed door elkaar.
Verwarm in een pannetje 4 eetlepels water. Knijp nu de gelatine blaadjes goed uit, leg de blaadjes in het pannetje met water. Laat het geheel goed oplossen. Giet de opgeloste gelatine bij het yoghurt mengsel, en meng het goed door elkaar. Schenk het mengsel op de afgekoelde taart bodem en laat de taart op stijven in de koelkast voor circa 3 uur. Voor de topping is het belangrijk dat de fruit wordt toegevoegd aan de bovenkant als de taart al een beetje is opgestijfd in de koelkast. Verdeel de blauwe bessen over de bovenkant van de taart. Vergeet niet dat de taart meteen weer in de koelkast moet om verder te laten op stijven.
Verwarm in een pannetje 4 eetlepels water. Knijp nu de gelatine blaadjes goed uit, leg de blaadjes in het pannetje met water. Laat het geheel goed oplossen. Giet de opgeloste gelatine bij het yoghurt mengsel, en meng het goed door elkaar. Schenk het mengsel op de afgekoelde taart bodem en laat de taart op stijven in de koelkast voor circa 3 uur. Voor de topping is het belangrijk dat de fruit wordt toegevoegd aan de bovenkant als de taart al een beetje is opgestijfd in de koelkast. Verdeel de blauwe bessen over de bovenkant van de taart. Vergeet niet dat de taart meteen weer in de koelkast moet om verder te laten op stijven.
Liefs Gea
Oh jum dat ziet er lekker uit!! Ik ben dol op blauwe bessen :)
BeantwoordenVerwijderenBedankt! Deze taart is ook echt heerlijk fris van smaak. <3 kreeg er veel complimenten van door familie haha
VerwijderenZiet er erg smakelijk uit.. vast een topper op een verjaardag!
BeantwoordenVerwijderenHier in ieder geval wel :)
VerwijderenMmm deze ziet er heel goed uit!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Debby
https://debbythechocoholic.com
Hmmm ziet er echt lekker uit! Ga ik zeker eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen